marți, 31 august 2010

10 sfaturi practice pentru economisirea energiei

In randurile care urmeaza va voi prezenta 10 modalitati prin care puteti economisi energia casei:
1. Aprindeti lumina numai atunci cand este nevoie, nu lasati becurile sa arda fara rost.
2. Schimbaţi toate becuri incandescente, cautati sa le inlocuiti cu cele fluorescente.
3. Scoateti aparatele din priza ( maşină de spălat, prajitoare, uscatore de par, etc) atunci cand nu sunt utilizate. Aceasta include si incarcatorul telefonului si orice lumina de tensiune mica.
4. Opriti calculatorul dumneavostra atunci cand nu este utilizat. Exista un fel de dispozitiv care opreste scurgerile de curent de la sursa. Cand sunt oprite, toate electronicele folosesc o cantitate mica de curent.
5. In afara casei  instalati un sensor de miscare, care aprinde lumina numai atunci cand acesta detecteaza miscare.
6. Cumparati termostate programabile si setati-le sa se opreasca atunci cand nu sunteti in casa. Le puteti programa sa se aprinda cu jumatate de ora inainte sa va intoarceti acasa.
7. Incercati sa instalati sisteme solare si eoliene, nemaidepinzand de energia data de stat, in acelasi timp contribuiti la oprirea emisilor de gaze.
8. Cand sunteti plecat din casa pentru cateva zile, setati boilerul la cea mai mica temperatura si scoateti din priza absolut totul. Daca sunteti intr-o calatorie mai lunga, goliti frigiderul, deconectati-l si lasati usa deschisa.
9. Verificati daca compania energetica are oferte de distibuire mai putina a energie pentru zilele cand sunteti plecat.
10. Cand ati economisit destui bani instalati ferestre eficiente, care capteaza caldura soarelui in timpul iernii, iar vara o elibereaza.
Sursa: Goforchange

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu